Úvod

Novostrašečtí na prahu 9. sezony v Národní lize

publikováno 11.08.2015 (aktualizováno 18.08.2016)

Loňská sezona skončila pro domácí hráče už ve čtvrtfinále, ve kterém Novostrašečtí nestačili na vítěze základní části - Karlovy Vary. Tým vstoupil do minulého ročníku pod hrajícím trenérem Davidem Ryssem, který vystřídal Josefa Moravce. Po celou dobu základní části se Novostrašečtí trápili, i přesto, že dokázali krást body favoritům, tak je nedokázali potvrzovat proti týmům ze spodní částitabulky.  Dalším problémem byla častá ztráta dobře rozehraných zápasů viz. prohra 3:5 s Karlovými Vary po vedení 3:0 a prohra 5:4 v Jindřichově Hradci, kde byl ještě chvíli před koncem druhé třetiny stav 2:4. Novinkou Národní ligy oproti předešlým sezonám byla nadstavbová část, kde musely týmy na 7. - 10. místě bojovat o poslední dvě místa do play off. Do nadstavby vstupovali domácí z výhodné sedmé pozice, ale zbytečnou prohrou v předposledním kole s hostující Třemošnou si postup mezi nejlepších osm zkomplikovali a museli se v posledním kole spolehnout na pomoc Litic a sami zvládnout zápas se Suchdolem nad Lužnicí. Naštěstí vše dopadlo nejlépe, jak mohlo a Strašecí mohlo slavit postup do čtvrtfinále.

Tam bohužel narazili na hokejisty posílené CSKA Karlovy Vary, které v prvním zápase strašecké ztrestali poměrem 8:1. V druhém zápase už byli naši hráči důstojnějším soupeřem, ale i tak zápas nezvládli a na domácím hřišti je čekal těžký úkol.Pokusit se vrátit sérii zpět do Varů. Ve třetím zápase podali domácí výkon sezony a ve skvělé atmosféře dokázali i na dvě lajny vybojovat vítězství a čtvrtfinále tak protáhnout minimálně do čtvrtého zápasu. V zápase číslo 4 se museli domácí obejít bez zraněného střelce Martina Wittmayera. I bez něj zápas výtečně rozehráli a vedli 2:1. V té chvíli na sebe vzal na straně Varů zodpovědnost hokejista Zucker a v podstatě sám zařídil otočení stavu na 2:6. Ze série tedy vyšlo vítězně CSKA a posléze vyhrálo celou ligu.

V následujícím ročníku čeká Novostrašecké velká změna. Po rozhodnutí Vlašimi nepřihlásit extraligu přijala práva na extraligu Karviná a pro nedostatek týmu ve východní části se obě Národní ligy spojí do jedné.  Fanoušci tak budou mít možnost vidět na domácím hřišti celky jako je Jihlava a Brno a hráči naopak budou muset podstoupit výjezd do daleké Opavy. Dvacet celků (rozdělené do čtyř skupin po pěti, kde se týmy utkají systémem doma venku. Se zbylými celky tabulky se týmy utkají v sezoně jen jednou, a to buď doma,nebo venku – o tom, kdo kam pojede, rozhodl svaz „od stolu“ a tudíž tento systém postrádá objektivitu L) si to rozdá o šestnáct postupových míst do play off, kde se bude osmifinále a čtvrtfinálehrát na dva vítězné zápasy s tím, že začínat se bude na hřišti hůře postaveného celku. Semifinále a finále už se odehraje klasicky na tři vítězné zápasy. Vítěz národní ligy automaticky získá práva na extraligu a poražený finalista bude mít možnost vybojovat si místo mezi elitou v baráži na dva vítězné zápasy proti předposlednímu celku extraligy. Týmy na posledním a předposledním místě automaticky sestoupí a osmnáctý se sedmnáctým budou bojovat o udržení v baráži.

Kostra týmu zůstane nadále stejná. Mladý kádr- Ondra Duchoň, Honza Čížek, Štěpán Lev, Martin Wittmayer, Víťa Samšuk, Michal Kmeť, Pavel Čadek, Fanda Brada, Lukáš Dvořák může opět počítat se zkušenostmi matadora RendyDouši. Možný je i návrat Novostašeckého ostrostřelce Karla Průši.Po rekonvalescenci po plastice křížových vazůse snad v průběhu sezony zapojí i Tomáš Duchoň a hrající trenér David Ryss. Operační zákrok ruky čeká i oporu zadních řad Václava Horáčka.K týmu se v průběhu přípravy připojil i kladenský Matouš Soukup (dvojnásobný mistr republiky ve starším dorostu v dresu Alpiqu Kladno).  Nadále by měla pokračovat spolupráce s pražským Kovem, kam měl loni střídavý start Jan Čížek (letos je v jednání i střídavý start MartinaWittmayera) a strašeckým chodili vypomáhat pražští bratři Zemanové, Martin Krištof a Dominik Mainzer. Tým se však bude muset obejít bez Jakuba Hrádka, který by měl v příští sezoně obléknout dres druholigového Notoru Kladno.

První ligový zápas sezony 2015/2016 odehrajeme na domácí půdě v sobotu 5. září od 14:00 proti klukům z Litic. Pak nás čekají zápasy v Dobřanech a Třemošné. Hokejbal se na Kocourek vrátí v neděli 20. září, kdy k nám zavítá rezerva Mostu (začátek klasicky ve 14:00). Jste srdečně zváni!

facebook.com       vybrali.sme.sk vybrali.sme

Kategorie: hokejbal

Návštěv: 14843
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři
  • Město Nové Strašecí

Aktualita

Novostrašečtí na prahu 9. sezony v Národní lize
Loňská sezona skončila pro domácí hráče už ve čtvrtfinále, ve kterém Novostrašečtí nestačili na vítěze základní části - Karlovy Vary. Tým vstoupil do minulého ...


Anketa

Kdo vyhraje turnaj 2015?

  HBC Nové Strašecí
10 (9,8%)

  HBC Kladno
23 (22,5%)

  TJ Kovo Praha
16 (15,7%)

  Reprezentace "U20"
14 (13,7%)

  ELBA DDM Ústí nad Labem
12 (11,8%)

  HBC Rakovník
8 (7,8%)

  Leaders Ružinov Bratislava
14 (13,7%)

  HBT Slovan Bratislava
5 (4,9%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz