Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod

Novostrašečtí na prahu 9. sezony v Národní lize

publikováno 15.08.2014

Loňská sezona skončila pro domácí hráče těsně před branami semifinále. Po základní části brali novostrašečtí (po nevyrovnaných výkonech během celé sezony) pátou příčku v tabulce. Ve čtvrtfinále na ně čekal soupeř, který se umístil po základní části na místě čtvrtém, a se kterým neměli naši borci v play off ještě tu čest – Olymp Jindřichův Hradec. Dle tabulky se dala očekávat vyrovnaná série. A že tomu tak opravdu bylo. Pětizápasová série, ve které platilo pořekadlo „můj dům, můj hrad“, je toho jasným důkazem. Vítězem bitvy se tak stal Olymp, který celou sérii na svoji stranu urval v pátém zápase na Hvězdárně, kterou po tuhém boji vyhrál 4:2. 

Strašečtí se opět museli nejprve rozkoukat, než začali předvádět hru hodnou pátému zápasu série, ale to už prohrávali o dvě branky. Dvě minuty před koncem se jim přeci jen podařilo vyrovnat na 2:2, ovšem minutu před koncem přišla studená sprcha, když Olymp potrestal lehkovážnou rozehrávku, aby poté stvrdil svůj postup do semifinále brankou do prázdné klece. Zřejmě ani kluci z Jihu nepočítali s tím, že právě tato výhra bude tou poslední v sezoně. V semifinále totiž narazili na suveréna základní části a to na pražské KOVO. To nepřipustilo žádné překvapení a v semifinále vyřadilo Olymp 3:0 na zápasy, aby stejným poměrem ovládlo i finále proti Suchdolu nad Lužnicí. KOVO se tak stalo vítězem loňského ročníku národní ligy a mohlo se tak těšit na baráž o extraligu. 

K velkým změnám v novostrašecké družině oproti loňské sezoně nedošlo. Tou asi největší je, že mužstvo po dohodě s vedením opustil trenér Josef Moravec, který se vrátil k trénování mládeže a povede juniory kladenského Alpiqu. Trenérského žezla se ujali David Ryss společně s asistentem Janem Falařem, kteří budou pokračovat v trendu generační obměny kádru, ve kterém dostanou šanci mladíci – Čadek, Šneberk, Brada, Knobloch, Dvořák, Krpelán ad. Cílem v nadcházející sezoně proto bude pohyb v klidných vodách zajišťujících pozice play off národní ligy, ve kterém novostrašečtí ještě ani jednou nechyběli.
Kostra týmu kapitána Rendy Douši bude složena opět z novostrašeckého základu – Tomáš Duchoň, Ondra Duchoň, Venca Horáček, Jirka Čížek, Honza Čížek, Karel Průša, Štěpán Lev, Martin Wittmayer. V loňském roce v kabině výborně zapadli Kladeňáci Míra Solar, který se měl co ohánět v brankovišti, a Kuba Hrádek – oba dva ve žlutomodrém dresu budou pokračovat, stejně jako navrátilec Lukáš Judl. Své působení u nás ukončil rakovnický Lukáš Martínek, který se pokusí prokousat do kádru extraligového Kert Parku Praha. Otázkou je, zda-li si svou hráčskou kariéru prodlouží David Ryss. V jednání je ještě návrat dalšího hráče, který již ve Strašecí působil a má zkušenosti s extraligou, uvidíme, jak jednání dopadnou.

První ligový zápas sezony 2014/2015 bude velmi pikantní! Práva do národní ligy získali nám velmi dobře známí kluci z Nižbora a právě tým okolo Romana Nováka, Jirky Dvořáka, Bódi Gottharda a Martina Kohouta přivítáme v sobotu 6. září na Kocourku od 14:00, abychom hned v neděli v ten samý čas pohostili Tygry z Mladé Boleslavi. Aby těch domácích zápasů nebylo zkraje sezony málo, tak na posvícení přijede Suchdol nad Lužnicí (začátek klasicky ve 14:00). Jste srdečně zváni!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: hokejbal

Návštěv: 14843
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři
  • Město Nové Strašecí

Aktualita

Novostrašečtí na prahu 9. sezony v Národní lize
Loňská sezona skončila pro domácí hráče už ve čtvrtfinále, ve kterém Novostrašečtí nestačili na vítěze základní části - Karlovy Vary. Tým vstoupil do minulého ...


Anketa

Kdo vyhraje turnaj 2015?

  HBC Nové Strašecí
10 (9,8%)

  HBC Kladno
23 (22,5%)

  TJ Kovo Praha
16 (15,7%)

  Reprezentace "U20"
14 (13,7%)

  ELBA DDM Ústí nad Labem
12 (11,8%)

  HBC Rakovník
8 (7,8%)

  Leaders Ružinov Bratislava
14 (13,7%)

  HBT Slovan Bratislava
5 (4,9%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery